Vera Biografie

                                                                                                                                                                                                           Vera de Bree is een zangeres en liedjesschrijfster uit Amsterdam. Na het afstuderen eind 2015 aan de Master van de Toneel & Kleinkunstacademie van Amsterdam, richt Vera zich op het ontwikkelen en uitbrengen van haar eigen muziek.  Op 1 september 2017 werd haar EP “Where to Begin”  gereleased. Daarnaast geeft Vera privé- & duozangles, in haar eigen lespraktijk in Amsterdam Zuid. Want naast het uitbrengen van eigen muziek, is het doorgeven van haar kennis en ervaring op het gebied van zingen, performen en liedjes schrijven ook een grote passie van Vera. 

 

STUDIES
Master Singer / Performer – Toneel & Kleinkunstacademie Amsterdam
Eind 2015 studeert Vera cum laude af aan de master Singer / Performer aan het Conservatorium van Amsterdam in samenwerking met de Toneel & Kleinkunstacademie van Amsterdam. Tijdens haar eindexamenconcert ‘Like Starlings in Flight’, brengt ze met haar band voor het eerst 15 nieuwe, eigen songs ten gehore.

Bachelor Jazz Zang – Conservatorium Amsterdam
In 2006 studeert Vera cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, richting Jazz. Tijdens deze studie heeft ze een breed muzikaal fundament opgebouwd. Bij haar eindexamenconcert wordt ze begeleid door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, o.l.v. Jos Pommer. Aan dit concert werken ook Gé en Boris Titulaer mee.

EIGEN MUZIEK
EP ‘Where to Begin’ (2017)
Na het afronden van haar master aan de toneelschool, gooit Vera het roer om, pakt haar koffer met liedjes en vertrekt naar Zuid Frankrijk, om daar haar programma ‘A girl and her piano’ te vertolken. Voor het eerst solo optredens, zichzelf begeleidend op piano. Speciaal voor haar is een piano geregeld in de kunstgallerie ‘H20’ van Rain Heron en Lance Ojeda. Tijdens deze optredens hervindt Vera haar grote liefde voor het overbrengen van liedjes, in een intieme setting. In het Frans, Engels en ook Nederlandstalige en eigen liedjes. Rain, Lance en het Franse publiek inspireren Vera om een EP op te gaan nemen.
Terug in Amsterdam belt ze haar band bij elkaar en neemt ze in de ‘Souldust Studio’ van Pim Dros 5 nieuwe songs op.  

Album ‘Vanaf Vandaag’ (2009)
In 2007 begint Vera met het uitwerken en opnemen van eigen repertoire. Dat resulteert in 2009 in de lancering van haar debuutalbum Vanaf Vandaag, met 11 zelfgeschreven Nederlandstalige jazzy pop songs. Alles doet ze zelf, een leerzame ervaring. Ze richt een eigen label Spring Records op. Ze regisseert de vormgeving van de plaat en maakt in Parijs een videoclip met vrienden, bij het lied Als Donderslag. Ook arrangeert en produceert ze de plaat zelf, samen met Tim Langedijk. Na de albumpresentatie op Blijburg (Amsterdam) volgen optredens met eigen band op de Uitmarkt, in het Compagnietheater en andere kleine theaterzalen, poppodia en radiostations. Daarnaast ontvangt Vera de prijs  Beste Muzikant  bij de Nederpopprijs. 

ERVARING
Orkesten
Van 2005 tot 2015 werkt Vera als vaste soliste bij het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens vele tours, heeft ze door de jaren heen haar naam gevestigd als allround zangeres en performer. Een paar hoogtepunten:
♦ Een concerttour door Canada, met mede solist Rolf Koster, ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding in Nederland. Concerten speciaal voor de Canadese veteranen en hun familie, die 70 jaar geleden mede ons land hebben bevrijd. In bijzijn van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Met als afronding van de tour een concert op het Karel Doorman Schip. (2015)
♦ Soliste bij een concert in de Ridderzaal, op Nationale Veteranendag, voor o.a. Koning Willem Alexander en Premier Rutte, live uitgezonden door de NOS. (2013)
♦ Afstudeerconcert Conservatorium Amsterdam. Begeleid door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht o.l.v. Jos Pommer. In samenwerking met Gé en Boris Titulaer. (2006)

Daarnaast werkt Vera sinds 2014 regelmatig samen met het orkest van de Nederlandse Douane. Zo verzorgde ze als solist concerten op SAIL, in Martini Plaza en andere grote theaters door het land. 
In 2016 kwam er ook een samenwerking met de ‘Fanfare Bereden Wapens’ tot stand, voor een bijzonder optreden tijdens een commando-overdracht op de kazerne in Roosendaal. Naar aanleiding van dit optreden werd Vera gevraagd om het lied ‘The Ballad of the Green Berets’ te vertolken tijdens een optreden, n.a.v. de uitreiking van de Militaire Willems-Orde aan Korps Commandotroepen, wederom in de Ridderzaal in bijzijn van de Koning en Koningin.

Componeren in Opdracht
Naast haar werk als zangeres, liedjesschrijfster en zangcoach, werkt Vera ook als ‘componist in opdracht’. Zo heeft ze verschillende opdrachten verzorgd voor korte films, reclames en animaties. Waaronder de titelsong voor de DVD van Dikkie Dik, muziek onder een reclame voor Alex (beleggingen) en muziek voor een reclame voor de Journey Awards van Louis Vuitton.

Verdere Ervaring
Al van jongs af aan is zingen en muziek niet uit Vera’s leven weg te denken. Alles wat op haar pad komt pakt ze met beide handen aan om zoveel mogelijk ervaring op te doen en muzikaal te groeien. Zo zat ze vanaf haar 15e in pop/soulbandjes, zong ze tijdens haar Conservatorium studie in bigbands, bij chique jazzgigjes, greep ze de microfoon bij jamsessies, zong ze de blues in donkere kroegen en was ze soliste bij concerten van verschillende grote harmonieorkesten uit het Zuiden van het land. Ook is ze in 2002/2003 leadzangeres bij de theatertour Girls night out, samen met de meidenband Too hot to handle. Ze belandt zelfs een keer op de middenstip van de Kuip, om het volkslied van Kameroen te zingen bij een interland van het Nederlands voetbalelftal.
Vera begint haar studie bij de Musical/Muziektheater opleiding van het Conservatorium van Alkmaar. Na een jaar Lichte Muziek in Alkmaar, verhuist ze naar Amsterdam om daar Jazz te gaan studeren. In 2006 studeert ze cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Bij haar eindexamenconcert wordt ze begeleid door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, o.l.v. Jos Pommer. Aan dit concert werken ook Gé en Boris Titulaer mee. Met Gé Titulaer verzorgt ze een aantal jaar later ook concerten in Parijs en Zuid Frankrijk, samen met pianist Edwin Schimscheimer.
In 2012 deed Vera mee met het programma The Voice of Holland. Een leuk avontuur. Voor Vera een platform om zichzelf te laten zien aan een groot publiek en een inkijkje in hoe het werkt om een commercieel televisieprogramma te maken. Een wereld die ze vanuit haar werkveld en opleiding niet kende, maar wel nieuwsgierig naar was. Een mooie leerschool in commercie.
In 2012 speelde Vera met verschillende zangeressen de voorstelling Peptalks op de Parade van Amsterdam.