zangworkshop

Workshop stembevrijding FREE AS A BIRD

In mijn zangpraktijk krijg ik steeds meer studenten die behoefte hebben aan stembevrijding. Veel van mijn zangstudenten hebben te maken met een hoge werkdruk. En ervaren, mede hierdoor, blokkades bij het zingen. Terwijl een gezonde zangtechniek begint bij een ontspannen lijf.
Je lijf is je instrument.
Tijdens deze workshop gaan we de diepte in en creëren we optimale ruimte om te ontspannen. Door middel van ademtechnieken, klank maken en het samen zingen van simpele, repetitieve liedjes, leer je zonder forceren blokkades te doorbreken. 

Vanuit een natuurlijke nieuwsgierigheid gaan we opzoek naar hoe je stem krachtiger en sterker te maken. Met een bewustwording op oordelen vanuit jezelf, conditionering van bepaalde gedachtes en gedrag  die de stemuitdrukking blokkeren. Met de onderliggende vraag: welke patronen waren vroeger me tot dienst maar houden me nu juist tegen?

Redenen dat mensen de stap naar zingen niet durven te nemen:
• ze zijn bang niet goed genoeg te zijn
• ze weten niet hoe ze het moeten doen
• ze zijn bang iets verkeerd te doen

Wat als we al die percepties vanuit angst nou omvormen naar:

Wat heb je nodig?
Waar heb je zin in?

Om zo het plezier in zingen weer terug te vinden.

Dus ontgrendel je stem! En word zo vrij als een vogel! Als we zingen uiten we ons hele wezen, onze creativiteit en stappen we uit onze comfort zone. Als vocal coach vind ik het altijd weer bijzonder om te ervaren hoe zingen kan helpen onszelf te ontdekken en op te laten bloeien.

Speciaal voor deze workshop heb ik songs geschreven in het Nederlands en Engels. Soms unisono, soms meerstemmig. Tijdens de workshop zien we wel wat het beste voelt. Het begint bij je veilig voelen. Door samen zingen leer je steeds meer te openen en ontspannen. 

Een paar leuke feitjes over zingen op een rij. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat:
• Als je zingt komt er endorfine vrij. De feel-good chemische stof in de hersenen die je een gelukkig gevoel geeft. Dus zingen werkt als een natuurlijke antidepressivum.
• Zingen verlaagt het stressniveau en verbetert de mentale staat van zijn. Een verbeterde bloedcirculatie en een zuurstofrijke bloedstroom zorgen ervoor dat meer zuurstof de hersenen bereikt.
• Zingen verstrekt je immuunsysteem
• Zingen helpt je met connecten met andere zangers
• Het helpt je ook om je slaapkwaliteit te verbeteren. Zingen kan de keel- en gehemeltespieren helpen versterken, wat helpt bij het stoppen van snurken en slaapapneu.
• Zingen helpt je bij het ontwikkelen van je communicatievaardigheden.
• Zingen is een geweldige work-out! Je longen krijgen een training als je de juiste zangtechnieken en vocale projecties toepast. Het helpt je ook met het trainen van een sterker middenrif en een gestimuleerde algehele bloedsomloop. 

Lees meer

Dus.
Zit je in een burn-out?
Ervaar je veel stress?
Loop je vast in bepaalde dingen?
Of wil je gewoon vrijuit leren zingen?
Wellicht is deze workshop iets voor jou. Je bent van harte welkom.

 

Duur: 2 uur
Kosten: € 48,- p.p.
Deelnemers: 6 tot 10 personen
Locatie bespreekbaar: Amsterdam centrum, Amsterdam Zuid, Amsterdam centrum/oost
Niveau: van beginners tot professionals 

CONTACT ME